Samtalearena for sirkulær finans

Sammen med Finansforbundet og Verdens naturfond Norge (WWF) har vi denne høsten arrangert Sirkulær finanskoalisjon for å forenkle finansnæringens omstilling til en sirkulær økonomi, og bidra til å implementere sirkulære løsninger som vil være avgjørende for å bygge en bærekraftig fremtid.

For å lykkes med nettonull-samfunnet i 2050 må offentlige milder støttes opp av private midler. Gjennom fire rundebord har deltagerne i Sirkulær finanskoalisjon fått innsyn i hvordan ulike banker, investeringsselskap og forsikringsselskap i Europa løser omstillingen til en sirkulær økonomi.

Deltagere fra DNB, SpareBank 1 SMN, Sparebanken Sør, Tryg og Fremtind har utvekslet tanker om behov og virkemidler, delt kunnskap og erfaringer, og samarbeidet for å effektivisere utviklingen av sirkulære produkter og tjenester for finansnæringen. Det har vært en utrolig spennende reise- ikke minst fordi dette blir konkretisert til tiltak som skal gjøre det enklere å finansiere sirkulære selskap og løsninger.

Rapport om finansnæringen som pådriver for en sirkulær økonomi

I første del av 2024 vil det lanseres en rapport om resultatene av rundebordsserien om sirkulær finans som vil inneholde det nye regelverket for finansnæringen som skal bidra til å vri kapitalen mot aktiviteter som er positive for klima og miljø, samt anbefalinger om hvordan å løse utfordringer knyttet til regelverket og et veikart for hvordan bank, forsikring og investering kan øke sirkulariteten.

Formålet med Sirkulær finanskoalisjon er å øke kompetansen om sirkuklær økonomi hos fin ansnæringen og tilrettelegge for hvordan deres produkter og tjenester kan bidra til flere sirkulære forretningsmodeller og verdikjeder.

Previous
Previous

Takk for samarbeidet i 2023

Next
Next

Innovasjon og samarbeid på fransk-norsk dag