Fullt hus på Den store sirkulærkonferansen

Foto: Elisabeth Breien Ellingsen/NCCE

Nær 400 mennesker fra ulike bedrifter, kommuner, organisasjoner og andre deltok på Den store sirkulærkonferansen i Asker kulturhus onsdag 24. mai. Her delte over 40 foredragsholdere sine erfaringer, løsninger og refleksjoner rundt omstillingen til en sirkulær økonomi.
I tillegg fulgte 200 konferansen på nett.

En rørende åpning med musikkvideo til låten «Kloden er syk» av Emma og Anna, MGP-vinnerne fra 2019, startet programmet. De avsluttet låten med en appell til salen om å handle, ikke bare prate. Det satte tonen.

Askers ordfører kom deretter med første tale, på vegne av årets vertskapskommune. Videre geleidet Natalia Mathisen fra Norsk Senter for sirkulær økonomi og Ellen Høvik, vår kommunikasjonssjef, oss igjennom programmet. Over 40 deltakere var på scenen, og responsen underveis tydet på at Emma og Anne ville vært fornøyde; folk satte stor pris på at dette var en konferanse som løftet konkrete sirkulære caser og praktiske løsninger, ikke bare ambisjoner og behov. Det var spesielt god respons på utstillingen av sirkulære løsninger. 27 utstillere fra ulike sirkulære bedrifter og startups fylte foajeen i Asker kulturhus.

Innholdsrikt program

I løpet av formiddagen var vi innom verdensledende teknologi på sirkulære løsninger, og fikk høre om hvordan vi kan lykkes med forsyningssikkerhet og ombruk av kritiske råmaterialer, nye EU-krav for plast og emballasje som Norge må levere på. Vi fikk også høre erfaringer med å skape lønnsomme sirkulære verdikjeder og nye arbeidsplasser.

Etter lunsj var slo Anna of the North an tonen med «Try My Best». Etter det var det dypdykk i hvordan å engasjere forbrukeren i ombruk og sirkulærøkonomi. Vi var innom sirkulære kriterier og ombruk i byggenæringen, og nye krav og produsentansvar. På slutten av dagen delte Reynir Indahl fra Summa Equity, Joe Eliston fra Nysnø, Thina Saltvedt fra Nordea og Alexander Christiansen, leder av Circular Norway, sine tanker om omstillingen til en sirkulær økonomi.

Se detaljene i programmet her.

TOMRA ble Årets sirkulære bedrift 2023

På slutten av dagen ble det delt ut to priser. Juryleder Ola Elvestuen delte ut prisen Årets sirkulære bedrift til TOMRA. De fikk prisen for å være et verdensledende selskap – som både har en sirkulær forretningside – og har betydning for at verden skal klare å levere på de globale behovene; sortering av plast, en mer bærekraftig matproduksjon og gjenvinning av kritiske råmaterialer. Fremover ønsker selskapet å lede ressursrevolusjonen. 

Asker kommunes bærekraftspris gikk til Bergans.  

I lunsjen ble det holdt et rundebord om kritiske råmaterialer i samerbeid med SINTEF, RENAS, Circular Norway og NCCE. Her deltok eksperter og ledere fra ulike virksomheter. Etter konferansen deltok rundt 70 stykker på deilig tapasmiddag i festsalen, der Anna of the North holdt en minikonsert før DJ Tibi styrte spakene.

Gjennom dagen gikk praten livlig, og det ble det knyttet mange nye kontakter. Takk til alle som deltok fysisk og digitalt.

Her er en liten fotokavalkade fra dagen:

 

 

Previous
Previous

Stort engasjement under World Circular Economy Forum 2023 

Next
Next

TOMRA er kåret til Årets Sirkulære Bedrift 2023