Circular Norway får ny leder og satser på digitale tjenester

Foto: Morten Brun

Alexander F. Christiansen er ny leder for Circular Norway fra 1. mars 2023, og Leif I. Nordhus er ny leder for digitale tjenester.

– Jeg er svært motivert for oppgaven, og gleder meg til å fortsette å skape resultater for Circular Norway, utvikle digitale tjenester og bidra til å skalere den sirkulære omstillingen av det norske samfunnet, sier Alexander F. Christiansen.

Christiansen har jobbet i Circular Norway siden 2019, de siste to årene som leder for strategi og forretningsutvikling. Han har blant annet ledet arbeidet med Circularity Gap Report Norway, stått bak rapporten «Finansnæringen som pådriver for en sirkulær økonomi», og drevet flere analyseprosjekter med større selskaper.

En leder som vil videreutvikle Circular Norway

– Styret er svært fornøyd med at Alexander Christiansen takket ja til å lede selskapet fremover. Han er en svært dyktig fagperson og har en inkluderende væremåte og innehar den kompetansen som kan løfte Circular Norway fremover, sier styreleder i Circular Norway, Bjørn Arild Thon.

Thon er godt kjent med Christiansen fra hans tidligere stilling.

– Vi kjenner Alexander godt fra hans arbeid i Circular Norway de siste tre årene hvor han har ledet store prosjekter, vært ansvarlig for strategiarbeidet og bidratt til å utvikle flere digitale tjenester som Circular Norway i dag leverer. Skalere bruken av digitale tjenester blir avgjørende for omstillingen av norske bedrifter og et viktig ledd i selskapets videre arbeid, sier styreleder i Circular Norway, Bjørn Arild Thon.

Christiansen har tidligere arbeidet med risikostyring, klimatilpasning og bærekraft i DNV. Han har en Master of Technology Management (MTM) fra NTNU / MIT Sloan School of Management og en Master of Science i kjemi fra Universitetet i Oslo. 

–Sirkulære forretningsmodeller er avgjørende for at Norge når klima- og bærekraftsmålene, samt sikre forsyning av kritiske råmaterialer. Strategien vår ligger fast, og jeg vil jobbe for at vi får en enda mer markant posisjon i omstillingen av det norske samfunnet, gjennom storsatsing på digitale tjenester, sier Christiansen.

Tidligere leder vil lede digital satsing

Teknologien er avgjørende for at virksomheter skal lykkes med en bærekraftig omstilling, og Circular Norway satser nå ytterligere på digitale tjenester som skal muliggjøre og synliggjøre omstillingen for store og små virksomheter. Etter mer enn fire år som leder av Circular Norway tar Leif Nordhus nå over ledelsen av den digitale satsingen.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling i Circular Norway, og jeg er stolt av å ha vært en del av den. Nå gleder jeg meg til å sette enda mer kraft i digitale tjenester, et forretningsområde som er helt kritisk for at samfunnet og alle typer virksomheter skal lykkes med den nytenkningen som skal til for utviklingen av sirkulære samfunn, sier Leif Nordhus, leder digitale tjenester.

Circular Norway har de siste årene fått en innholdsrik portefølje på digitale verktøy for å kartlegge sirkulær økonomi og øke sirkulariteten. Disse kan brukes av bedrifter og kommuner til å kartlegge nåsituasjonen, definere det sirkulære gapet og utvikle veikart for å øke sirkulariteten. 

– Det er et voksende marked for våre tjenester, og det er en styrke for selskapet at Leif fortsetter her og styrker dette arbeidet, sier Christiansen.

Christiansen trådde inn i stillingen 1. mars 2023.

Previous
Previous

Nytt webinar om e-læring i sirkulærøkonomi

Next
Next

Rundebord om kritiske råmaterialer og forsyningssikkerhet