Hvilken virksomhet bør bli Årets sirkulære bedrift 2024?

TOMRA ble kåret til Årets sirkulære bedrift 2023. Her mottar grunnlegger Petter Planke prisen sammen med leder av TOMRA, Tove Andersen og juryleder Ola Elvestuen. (Foto: Aurora Torres Heyerdahl).

For fjerde gang deler vi ut prisen Årets sirkulære bedrift på Den store sirkulærkonferansen. Hvilken virksomhet fortjener prisen? Meld på din favoritt innen 30. mai.

For fjerde gang skal vi dele ut prisen, og det er åpnet for alle å nominere. Om du mener en bedrift fortjener prisen, kan du sende inn din nominasjon til eh@circularnorway.no med navn på virksomhet, noen setninger om hvorfor, og gjerne en lenke til en nettside.

Formålet med prisen er «å stimulere til økt innsats for omstilling til sirkulære økonomi i norsk næringsliv og norske kommuner.»

– Prisen er en honnør for å være en tydelig pioner innenfor sin bransje, være et godt eksempel og til stor inspirasjon for andre bedrifter, forteller Ola Elvestuen, juryleder for Den store sirkulærkonferansen.

Løfte fram et forbilde

– Vi ønsker å løfte frem en bedrift som fremmer sirkulære løsninger eller omstiller kjernevirksomheten sin fra lineær til sirkulærøkonomi. Tidligere vinnere har koblet sin kjernevirksomhet med å bidra til en bedre verden omstille seg og slik redusere CO2-utslipp og materialfotavtrykk, fortsetter Elvestuen.

Bredt sammensatt jury

Vinneren vil bli kåret av en jury bestående av Bjørn Haugland (Skift), Danat Tekke (Deloitte), Tina Wågønes, (NCCE), Alexander Christiansen (Circular Norway) og juryleder Ola Elvestuen (Venstre).

Tidligere vinnere er:

TOMRA (2023): En ledende global pådriver for en sirkulær økonomi med robotsorteringsløsninger for globale behov som sortering av plast, en mer bærekraftig matproduksjon og gjenvinning av kritiske råmaterialer.

Bergans (2022): De fikk prisen for å være en tydelig sirkulær pioner med høye ambisjoner, i en tekstilbransje som stadig utfordres av nye krav.

BIR (2021): De fikk prisen fordi de tenker mye større enn sin kjerneoppgave, tar ansvar for utviklingen av samfunnet lokalt og løfter andre aktører for å fremme omstillingen til en sirkulær økonomi.

 

 

Next
Next

Samarbeid om Den store sirkulærkonferansen