• Circular Norway

World Economic Forum 2019 tok en sirkulær vending

Vi syntes det var utrolig spennende å følge med på World Economic Forum i år. Det vi kunne se, var mye fokus på miljø og klima, og sirkulærøkonomi. Det ble lagt frem flere gode initiativer, prosjekter og samarbeid med fokus på sirkulærøkonomi.

Før WEF 2019 startet var det, The Circular Award. Blandt årets finalister fant vi flere venner av Circular Norway, og det var svært gledelig å se at Flemming Besenbacher, som var på Norges besøk i regi av Nito og Circular Norway i Oktober, bli kåret til Leadership 2019. Schenider Electronics, vant i kategorien Multinational 2019. Blant andre finalister fant vi Circular Glasgow, European Investment Bank, The ministry of Water and infrastructure Netherlands.

Elen MacArthur deltok på WEF, og her finner du en film hvor hun lett forklarer Sirkulærøkonomi. De lanserte også en rapport om hvordan AI ( artificial Inteligence) kan bistå i overgangen til sirkulærøkonomi.

I løpet av WEF, så er det mye som skjer. Men noe av det vi har lagt godt merke til er LOOP. Loop er ett sirkulært initiativ hvor forbrukere kan bestille vanlige produkter som majones, iskrem, deo og barberhøvel, også blir produktene levert på døren. Når man har brukt opp produktene, bestiller man henting av all emballasje slik at det kan bli brukt på nytt. Altså, alle produktene er designet for sirkulæritet og etterlater ingen søppel. Per i dag er dette kun tilgjengelig i USA, men vi gleder oss til dette også kommer til Norge. Noen av merkene de har fått med seg er DOVE, NIVEA, Haagen-Daasz, Hellmans, The Body Shop, REN skincare.

Her finner du en god oversikt over hovedtemaene for alle dagene på WEF. Og det er tydelig at Sirkulærøkonomi var topp prioritert!

#sirkulærøkonomi #WEF

Siste innlegg

Se alle
  • Svart Linkedin Ikon
  • Svart Twitter Ikon
  • Svart Facebook Ikon

© Karenlyst allé 9B, 0212 Oslo  Telefon: 95919625  E-post: info@circularnorway.no