• Circular Norway

Alexander Christiansen ny prosjektleder for Circular Norway

Oppdatert: 11. des. 2019

Alexander Christiansen er ansatt som ny prosjektleder for Circular Norway. Han kommer fra stillingen Senior konsulent i DNV GL hvor han jobbet med forretningsutvikling og rådgivning innenfor klima og bærekraft.


I Circular Norway vil hans hovedoppgave være å lede prosjektet Circularity Gap Report Norge sammen med vår partner Circle Economy fra Nederland. Han vil være ansvarlig for prosjektet i Norge, samarbeid med Circle Economy, koordinering av de norske bidragsyterne og derigjennom utvikle en fremstilling av hvordan Norge kan omstilles til en sirkulær økonomi. Circularity Gap Report Norge skal etablere en felles måling for det norsk samfunn og norsk næringsliv og potensial for sirkulærøkonomi i Norge. Christiansens bakgrunn er svært relevant for dette prosjektet samt Circular Norways visjon.


-Vi gleder oss veldig over at Alexander valgte å begynne hos oss i Circular Norway. Han har en meget relevant bakgrunn og går rett inn som prosjektleder for Circular Norway og prosjektet Circularity Gap Report Norge. Utover å være faglig skarpskodd, er han er sympatisk, hyggelig og nysgjerrig person. Vi ser frem til hans deltakelse i flere av de mange spennende prosjektene vi jobber med sier Leif Nordhus, Daglig leder i Circular Norway.


Christiansen har lang erfaring med forskning, forretningsutvikling og rådgivning innen klimatilpasning, sikkerhet og byutvikling og har en genuin interesse for bærekraft og ressursforvaltning. Han har en mastergrad i kjemi og materialteknologi fra Universitetet i Oslo og en master i teknologiledelse fra NTNU/MIT.


Christiansen har jobbet i DNV GL siden 2007, hvor han har med jobbet ulike prosjekter innen risikostyring, risikoanalyse og klima rettet mot næringslivet og kommuner. Blant annet har han utarbeidet ulike risikoanalyserammeverk for offentlige og private aktører med fokus på systemtenkning, nye former for samhandling og bruk av ny teknologi. Han har også utført ulike utredninger og positionpapers som vil komme godt til nytte i Circular Norway.

-Gjennom å lede tverrfaglige prosjekter som krever god kompetanse innen økologiske-, tekniske- og sosioøkonomiske systemer, har jeg tilegnet meg egenskaper som ser utfordringer fra et systemperspektiv. Jeg tror at dette en forutsetning for å skape bærekraftige og sirkulærøkonomiske løsninger sier Christiansen.Har du spørsmål om prosjektet?


Kontakt Alexander Christiansen


Tlf: +4748178088

Epost: ac@circularnorway.no

Siste innlegg

Se alle
  • Svart Linkedin Ikon
  • Svart Twitter Ikon
  • Svart Facebook Ikon

© Karenlyst allé 9B, 0212 Oslo  Telefon: 95919625  E-post: info@circularnorway.no